Drukuj

25 marca br. młodzież klas szkoły PDP oraz klasy VId i VIIb PSP wzięła udział w warsztatach nt.: przygotowania wielkanocnego stołu. Warsztaty poprowadziła Pani mgr Alicja Świczewska-Koss nauczycielka Technikum Gastronomicznego. W pracowni hotelarskiej w trakcie warsztatów poznaliśmy tajniki nakrywania stołu i zasady eleganckiego podawania potraw. Młodzież szkoły gastronomicznej pod opieką Pani mgr Joanny Pater, popisała się w bardzo smakowity sposób: ugotowała dla nas przepyszny żurek wielkanocny. Warsztaty stały się inspiracją do przygotowania szkolnych wielkanocnych stołów. 

Spotkanie młodzieży Technikum Gastronomicznego z uczniami naszej szkoły było wyjątkową okazją do wzajemnego poznania i zrozumienia. Dziękujemy Pani Małgorzacie Pleszczyńskiej za zaproszenie i zorganizowanie warsztatów.

Anna Kupińska

IMG-20240327-WA0006.jpg IMG-20240327-WA0010.jpg IMG-20240327-WA0011.jpg

IMG-20240327-WA0015.jpg IMG-20240327-WA0016.jpg IMG-20240327-WA0017.jpg

IMG-20240327-WA0019.jpg IMG-20240327-WA0020.jpg IMG-20240327-WA0023.jpg

IMG-20240327-WA0038.jpg IMG-20240327-WA0039.jpg IMG-20240327-WA0045.jpg